“Eğlenceli Matematik/ Fun Math”


Okulumuzda eTwinning Projesi

“Eğlenceli Matematik/ Fun Math”

Okulumuz 4/G sınıfı öğretmeni Kader YİĞİT’in ortak olduğu EğlenceliMatematik/ Fun Math isimli eTwinning projesi, Romanya ve Türkiye kurucularının başlattığı , 1 Azerbaycan ve 10 Türk katılımcının olduğu 12 proje ortağı ile yürütülmektedir.

Projemizle öğrencilerin matematiğe karşı olumlu hisler geliştirmesini sağlayabilme ve öğrencilerin matematiğin günlük yaşamdaki önemini kavrayabilmesi amaçlanmıştır.Aynı zamanda oyunlarla ritmik sayma becerisini kazandırabilme, matematik dersini eğlenerek öğrenmesini sağlayabilme; oyun,drama ve matematik alanlarıyla ilgili disiplinler arası çalışmalar yapabilme, matematiğe olan sevgilerini geliştirmelerini sağlamak hedeflenmiştir.

Soyut kavramlarla matematiği öğrenmekte zorlanan öğrenciler için; matematiği daha eğlenceli, daha somut, daha basit bir formda öğrenmelerine yardımcı olmak, üç boyutlu cisim ve şekiller üzerinden matematik kazanımlarını farklı stratejiler kullanarak kazandırmak, bu projenin temel disiplinini oluşturur. Projemizin amacı Öğrencilerimizin Matematik dersini eğlenerek öğrenmeleri ayrıca web2.0 araçlarını kullanarak problem çözen, düşünen, sorgulayan, eleştirisel bakış açısına sahip ,araştıran, üreten bireyler olmalarıdır.

"Eğlenceli Matematik/ Fun Math" projemizde, öğrencilerimizin proje hedeflerine yaparak-yaşayarak ulaşabilecekleri öğrenme ortamları oluşturma amaçlanmıştır.


Proje Tanıtım Videomuz : https://youtu.be/Hapn_fPAZH8


15-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-2023




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi